Paraklétosz Nonprofit Kft.
Éjjel - nappal hívható ügyeleti telefonszámaink: 06 - 52 - 371 - 208 vagy 06 - 20 - 464 - 8486

Teendők haláleset után

Fontos, hogy minél hamarabb tudomást szerezzünk a halálesetről, azért mert így tudunk a költségeken is minimalizálni. Ilyenkor több dologban kell döntenie a hozzátartozónak: melyik cég szállítsa az elhunytat, milyen szolgáltatásokat szeretne igénybe venni a kórház patológiai osztályán, milyen szolgáltatásokat szeretne megrendelni a temetőben. Ezek eldöntésére azért van szükség, mert nem mindegy milyen költségek terhelik a gyászoló családot. Mi csak azokat a díjakat fizetjük ki Ön helyett és kérünk el Öntől, ami Önt terheli.

Teljes körű ügyintézést vállalunk, tehát ide tartozik a kórházi ügyintézés, a Halotti Anyakönyvi Kivonat beszerzése, az esetleges hamvasztás megrendelése és a Hajdú – Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálytól szükség esetén a sírnyitási/sírboltnyitási engedély beszerzése.

Amint rendelkezésünkre áll a Halottvizsgálati Bizonyítvány, első kézből temetési időpontot tudunk adni, az Önnel való egyeztetés után.

Lakáson történt halálozás esetén

Ha a halál tényét megállapító orvos nem tudja a halál okát egyértelműen megállapítani, akkor az elhunytat beszállíttatja a területileg illetékes egészségügyi intézménybe korboncolásra. (A mi esetünkben: Debrecen, Igazságügyi Orvostani Intézet)
Ebben az esetben az orvos intézkedik a holttest elszállításáról a család kérésének megfelelően, vagyis a család dönti el, hogy kivel szeretné szállíttatni az elhunytat. Ami azt jelenti, hogy az orvos köteles a hozzátartozó beleegyezését kérni a szolgáltatást elvégző temetkezési cég megbízását illetően. Amennyiben a cégünket választja, nyugodtan mondja az orvosnak, hogy a Paraklétosz Nonprofit Kft. –t hívja (06 – 52 – 371 – 208, 06 – 20 – 464 – 8486).
Ha az orvos döntése alapján az Igazságügyi Orvostani Intézetbe kell szállítanunk az elhunytat, Önnek semmilyen anyagi kötelezettsége nincs a szállítási díjat illetően.
A boncolás után az elhunyt hűtési – és halott kezelési díja a temettetőt terheli. Ezért fontos, hogy Ön vagy megbízás alapján a társaságunk minél hamarabb felvegye a kórházzal a kapcsolatot, ez álltál a szükséges intézkedések időben megtehetők.

Közterületen bekövetkezet halálozás esetén

Ebben az esetben a Rendőrség gondoskodik az elhunyt szállításáról. A szállítás helye attól függ, hogy a halott vizsgálatot végző orvos meg tudja e állapítani az idegenkezűséget (halottasház, igazságügyi intézet). Ha hatósági eljárást indítanak el, akkor a temetés lebonyolításához szükséges a rendőrségi temetési engedély, melyet szintén beszerzünk Ön helyett.
 

Halott szállítás

Cégünk 0 – 24 óráig halott szállítással foglalkozik Hajdúböszörményben, illetve az ország bármelyik területén. Ha halál esetén társaságunkat szeretné megbízni a halott szállítással, hívni kell a 06 – 52 – 371 – 208 –as vagy 06 – 20 – 464 – 8486 –os telefonszámunkat, amely éjjel – nappal hívható, vagy kérnie kell a halottszemlét végző orvost, hogy a Paraklétosz Nonprofit Kft. Temetkezést hívja ki az elhunytszállításra. A Kft. dolgozói kimennek a megadott helyszínre a jogszabályban előírt hűtött rakterű gépjárművel.
Cégünk a szállítást követően teljes körűen minden teendőt elintéz Ön helyett.
Kollegáink részletes és teljes körű tájékoztatást nyújtanak az Ön részére.

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldal sütiket használ. További információért klikkeljen ide.  Elfogadom